BEREKET DUASI

Bereket duası sabahları okunur. 
''Allah'ım! Oburluktan, açgözlülükten ve çok konuşmaktan Sana sığınırım. Kibirlenip, böbürlenmekten Sana sığınırım. Aldatıcı fitnelerden Sana sığınırım. İki yakamızı bir araya getirmeyecek geçim sıkıntısından Sana sığınırım. Allah'ım! Bu günümün başlangıcını güven, ortasını barış, sonunu başarı ve sıkıntılardan kurtuluş eyle. Günümü huzur, tövbe, bağış ve iman ile bereketlendir. 
Allah'ım! Her işimin başlangıcında yardımını, ortasında sabrını ve sükunetini, sonunda ise, başarı ve ikramını diliyorum. Allah'ım! Yaşantıların en iyisi, ömürlerin en huzurlusu, rızıkların en genişiyle bizi nasiplendir. Allah'ım! Gözümü yaşartmayan iç yangınlarından Sana sığınırım. Gönül okşamayan, verimsiz bağ ve bahçelerden Sana sığınırım. Ürpermeyen gönülden Sana sığınırım. Kabul edilmeyen duadan Sana sığınırım. Doymak bilmeyen nefisten Sana sığınırım. İyiliğe mani olmaktan Sana sığınırım.'' duası okunur. 
Ardından ''Ve bârik lena allahumme fi cemîi kesbina ve hülle ugûde'l-usri bi YÂYÛHin irtahat'' (Allah'ım her işimi mübarek kıl. Ne yana yönelsem beni hayırla karşılat. Önüme çıkacak engelleri de sen YÂYÛH ismin hürmetine çöz.) duası okunmaya devam edilir.
Bu dua, Hz. Ali kerremellahu vechenin dualarındandır.
Bu duayı günde yedi kere okuyana Allah kişinin zor işlerini kolay eder, rızkına ve gelirine bereket koyar ve işlerini hiç ummadığı şekilde çözer inşallah.